top of page
  • Credenco

Credenco brengt geautomatiseerd verwerken van Verifiable Credentials een stap verder

Bijgewerkt op: 31 aug. 2022

In het kader van het ESSIF programma van de Europese Unie ontwikkelt Credenco nieuwe toepassingsmogelijkheden voor Verifiable Credentials en opent daarmee nieuwe deuren voor digitale identificatie en de verstrekking van digitale certificaten.


Credenco is een ambitieuze organisatie die haar eerste successen heeft behaald met een succesvol traject waarin bij de RET een digitale versie van de BOA pas is beproefd, en is hard op weg om een serieuze speler te worden op het gebied van fraude-bestendige en privacy-vriendelijke oplossingen met innovatieve technologie voor diverse onderwerpen. Zoals het optimaliseren van de toegangsverlening tot een bepaald gebied of het geautomatiseerd valideren van documenten die noodzakelijk zijn om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Wij zijn er van overtuigd dat onze oplossing eenvoudig te integreren is in bestaande processen en bestaande applicaties, waardoor het delen van gegevens sneller, eenvoudiger en veiliger te organiseren is.


Het eerste product dat samen met Justis is ontwikkeld, INSIGNE, is een digitale privacy respecterende en fraudebestendige identificatiepas op basis van open standaarden. Deze app is afgelopen jaar door BOA’s in de praktijk gebruikt om zich digitaal te identificeren, maar is natuurlijk ook bruikbaar bij vergelijkbare situaties bij andere organisaties.


Op basis van dezelfde technologie wordt Credenco nu ondersteund vanuit het eSSIF-Lab, een programma van de Europese Unie, om een oplossing te realiseren voor het verstrekken, intrekken en geautomatiseerd valideren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).


Credenco heeft deze subsidie ook ontvangen om de toepasbaarheid van nieuwe en veilige SSI technologie binnen verschillende typen organisaties te onderzoeken. Op basis van de uitkomst wordt de oplossing, die aansluit op open W3C standaarden voor het uitgeven en valideren van certificaten, verder geoptimaliseerd. Daarmee sluit deze oplossing straks ook aan op eIDAS 2.0 , waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd aan de benodigde wetgeving, welke is gericht op het veiliger maken van grensoverschrijdende transacties.


Ziet u mogelijkheden binnen uw organisatie?

Dan gaan wij graag het gesprek aan om samen te verkennen hoe dit aansluit op de behoefte van uw organisatie.

This project has received funding from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme within the framework of the ESSIF-Lab Project funded under grant agreement No 871932.


Comments


bottom of page