top of page
  • novatore

Credenco nieuwe partner van de Dutch Blockchain Coalition (DBC)

Bijgewerkt op: 28 mei 2023

Credenco is met enthousiasme ontvangen als nieuwe partner van DBC.

Onderdeel zijn van deze coalitie sluit aan bij de visie van Credenco en wat zij te bieden heeft, namelijk het ontwikkelen en implementeren van oplossingen op basis van Self-Sovereign Identity (SSI) technologieën die zich focussen op het betrouwbaar, eenvoudig en veilig werken met waardevolle en persoonlijke informatie.


Eelco Klaver, CTO van Credenco: “Wij zijn er van overtuigd dat SSI de manier is om informatie met elkaar te delen. Het geeft de eigenaar controle over zijn eigen gegevens en de benodigde privacy, terwijl de ontvanger van de informatie de betrouwbaarheid kan controleren. Maar dit gaat alleen werken als verschillende systemen met elkaar kunnen samenwerken. Dat is ook de reden dat we gebruik maken van open standaarden in onze oplossingen. Net als de DBC zien wij interoperabiliteit als een belangrijke voorwaarde om de adoptie van SSI te vergroten. We kijken ernaar uit om samen te werken met de DBC en haar partners om zo o.a. een bijdrage te kunnen leveren aan het Dutch Decentralized Identity Profile (DDIP).”


De DBC is verheugd dat Credenco zich bij de coalitie aansluit en ziet uit naar de nieuwe samenwerking om zo gezamenlijk verder te werken aan de ontwikkeling en toepassing van een veilige en verifieerbare informatieoverdracht.Comments


bottom of page