top of page
  • Aanjagers .nu

Nieuwe wetgeving brengt komst digitale identiteit dichtbij.

Credenco biedt met ‘Insigne’, een beproefd en betrouwbaar platform voor versleutelde uitgifte en validatie van digitale certificaten, de benodigde technologie om deze stap weloverwogen te kunnen maken.

 De eIDAS2-verordening zorgt dat de invoering van gedecentraliseerde identiteits- en identiteitsportefeuilles onafwendbaar is voor organisaties die binnen Europa actief zijn. 

 

Credenco onderschrijft het belang van eenvoudig maar vooral veilig identificeren met je eigen mobiel. Daarom heeft Credenco het Insigne platform ontwikkeld, waarmee eerst de succesvolle praktijkproef is uitgevoerd met een digitale BOA pas bij de RET in Rotterdam en momenteel de SmartVOG wordt ontwikkeld.


Het Insigne platform ondersteunt het DIIP profiel, een afspraken stelsel over een minimale set van bestaande specificaties en hun specifieke versies, en is daarmee interoperabel met alle andere aanbieders die zich hier aan conformeren.

 

Ook draagt Credenco met haar oplossing, gebaseerd op Verifiable Credentials (VC), bij aan de ontwikkeling van een organisatie wallet, waarmee processen die nu nog vaak met papier worden afgehandeld, op een veilige manier gedigitaliseerd kunnen worden zodat in een hele keten de herkomst van informatie herleid kan worden tot de uitgevende instantie.

 

Dankzij de toepassing van nieuwe technieken als Self Sovereign Identity (SSI) bepalen de houders van een digitale pas zelf welke gegevens ze delen en met wie.  En naast een betere gebruikerservaring voor de houders biedt het voor organisaties ook diverse voordelen. Zoals geautomatiseerd valideren en verwerken van verstrekte gegevens, waardoor de kwaliteit van de data significant toeneemt, en het voorkomen van fraude omdat niet meer met kopieën wordt gewerkt.

Comments


bottom of page