top of page
  • Credenco

Pilot met digitale identificatie boa's gestart


In Rotterdam gaat de RET een digitaal ID testen waarmee zij zich kunnen legitimeren in plaats van met een fysieke pas. Dit digitaal ID heeft grote gelijkenis met de traditionele pas maar biedt veel meer functies en is flexibeler en tegelijk veiliger in het gebruik. Deze oplossing is in nauwe samenwerking met Justis ontwikkeld door Credenco, dat voortkomt uit de succesvolle samenwerking tussen de 3 partijen Sphereon, Plamo en Novatore, waarbij consultancy, project management en techniek samen komen.


Welke voordelen biedt deze digitale pas?


Zowel het aanvragen, goedkeuren en verstrekken van een digitale pas kan veel efficiënter. Bovendien is het mogelijk om indien nodig de pas tussentijds in te trekken. Dankzij deze oplossing is er meer overzicht en controle op alle passen en minder kans op misbruik. Een digitaal ID sluit aan bij de steeds meer digitale werkomgeving van de boa en bij de digitalisering van het aanvraag- en verwerkingsproces van de boa-akte.


Handige mobiele applicatie

Het digitale ID wordt geplaatst in een mobiele app op het device van de boa, maar het is ook mogelijk om dit op een reguliere smartphone of slimme portofoon te verstrekken. Als extra controle kan een reiziger het digitale ID verifiëren door een unieke QR-code die maar tijdelijk geldig is met de eigen mobiele telefoon te scannen. Deze leidt naar een verificatiepagina van de overheid om zo zeker te weten dat het om een geldig ID gaat. Met dit digitale ID heeft Justis een privacybeschermende, fraude-resistente en verifieerbare digitale identificatie in huis.

Comments


bottom of page